Γιορτινές… συμβουλές έδωσε χθες ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, προς τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο με αφορμή τις δηλώσεις Ουκρανού προέδρου για «στρατηγικής κινήσεις» επανένωσης με την Κριμαία.

Ο Αξιόνοφ προτείνει στον Ουκρανό πρόεδρο να μην ονειρεύεται την επιστροφή της χερσονήσου στο έδαφος της χώρας του και του προτείνει να μην σχεδιάζει καμία στρατηγική για την επιστροφή της, επειδή οι κάτοικοι της Κριμαίας έχουν ήδη κάνει σαφέστατα την επιλογή τους με την επανένωση με τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ο Ποροσένκο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το καθεστώς εισόδου χωρίς βίζα μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ θα λειτουργήσει ήδη από το 2016 και θα αποτελέσει μία από τις στρατηγικές κινήσεις για την ομαλοποίηση της κατάστασης στο Ντονμπάς, καθώς και μία από τις «πρώτες στρατηγικές ενέργειες» για την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία.

«Μα είναι ανοησία… Ίσως πρόκειται για κάποιο όνειρο του κ. Ποροσένκο. Η Κριμαία ουδέποτε θα επιστρέψει στην Ουκρανία. Επανενώθηκε με την ιστορική της πατρίδα, για πάντα», σχολίασε ο Αξιόνοφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Ο κυβερνήτης της Κριμαίας συμπλήρωσε ότι σύντομα οι κάτοικοι της κριμαϊκής χερσονήσου θα ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν με ρωσικά διαβατήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης