Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σκοπεύει να κάνει οικονομικά ασύμφορες τις απολύσεις από υγιείς εταιρείες και θα «πολεμήσει» μεγάλους εργοδότες, όπως η General Motors, ώστε να τους αναγκάσει να αποκτήσουν μια πιο «ηθική» προσέγγιση στο θέμα.

Ο Ολάντ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 15 Μαΐου, είχε δηλώσει προτού εκλεγεί ότι θα προσπαθήσει να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στις κερδοφόρες εταιρείες που ανακοινώνουν απολύσεις απλώς και μόνο για να βελτιώσουν την τιμή των μετοχών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μαζικές απολύσεις να έχουν ανακοινωθεί στις εταιρείες Carrefour, General Motors και PSA Peugeot-Citroen, ο σύμβουλος του Ολάντ, Μισέλ Σαπέν, δήλωσε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα προσπαθήσει να εφαρμόσει σύντομα τη δέσμευσή του.

Ο Σαπέν, που φέρεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός ή υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ότι στόχος είναι να «γίνει ιδιαίτερα ακριβό» για τις εταιρείες να απολύουν εργαζομένους, για να αυξάνουν την τιμή των μετοχών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης