Εδώ και αρκετούς μήνες, μια ένοπλη ομάδα υπό την κάλυψη της βουλγαρικής Δεξιάς, δραστηριοποιείται στα σύνορα με την Τουρκία, προκειμένου να εντοπίζει τους παράτυπους μετανάστες. Αν και απ’ ότι φαίνεται κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλα αυτά, σύμφωνα τουλάχιστον με το France 24.

Μάλιστα τα… κατορθώματά της, η λεγόμενη πολιτοφυλακή, τα «διαφημίζει» σε κοινωνικά δίκτυα, καταχωρώντας τακτικά φωτογραφίες των περιπολιών και των μεταναστών, τους οποίους και συλλαμβάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται στην ουσία για παράνομες δραστηριότητες, που γίνονται όμως ανεκτές, από τις βουλγαρικές Αρχές.

Σε αυτό το βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου, βλέπουμε ότι η χρήση της των μεθόδων της πολιτοφυλακής, ενστερνίζεται ένα ακροδεξιό μητρώο. Βλέπουμε τους άνδρες με στρατιωτικές στολές – μερικούς μασκοφόρους και οπλισμένους με μαχαίρια (!) – να κάνουν ασκήσεις ακόμη και με όπλα στο δάσος με τους μετανάστες να μην τυγχάνουν καμίας προστασίας και να αντιμετωπίζονται ως κακοποιοί, εισβολείς και βιαστές.

Η πολιτοφυλακή καλεί μάλιστα τους θεατές των «ανδραγαθημάτων» τους στο Facebook, να ενταχθούν στον «στρατό» των εθελοντών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα άλλο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, οι μετανάστες εποπτεύονται από ένοπλους πολιτοφύλακες σε ένα ξέφωτο, όπου υπάρχουν ήδη άλλοι μετανάστες καθισμένοι στο έδαφος.

  
Από το βίντεο πάντως, δεν καθίσταται σαφές, τι τους συνέβη μετά.

Πολλά ακόμη παρόμοια βίντεο δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα από το ακροδεξιό μόρφωμα της βουλγαρικής πολιτοφυλακής, που αποτελείται από δύο ομάδες, τη Στρατιωτική Ένωση «Βασίλ Λέφσκι» και το βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα «Σίπκα», οι οποίες μοιράζονται την ίδια ιστοσελίδα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει να μάθουμε τι ειπώθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του ρεπόρτερ του France 24, με τον Βλαντιμίρ Ρούσεβ, διοικητή της Στρατιωτικής Ένωσης «Βασίλ Λέφσκι», κατά την οποία έγιναν γνωστά τα ακόλουθα: Αυτές οι ομάδες δημιουργήθηκαν το 2014. Ο πρώτος διοικητής συγκεντρώνει τους βετεράνους του στρατού και της αστυνομίας και ο υποδιοικητής φέρνει σε επαφή επιστήμονες, ακαδημαϊκούς ή απλούς εθελοντές.

«Συνολικά, υπάρχουν 40.000 εθελοντές που εργάζονται μαζί μας, για να υπερασπιστούμε ιδίως την εθνική μας κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια της χώρας μας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον ηγέτη της ομάδος του αυτοαποκαλούμενου στρατού.

Στο μεταξύ ο Σβετοσλαφ Τράικοφ που ζει στη Βάρνα, μια πόλη στα ανατολικά της χώρας που είναι η έδρα της πολιτοφυλακής, και εργάστηκε για τρία χρόνια στην περιφερειακή διοίκηση της πόλης (όπου ήταν υπεύθυνος για την ενσωμάτωση των μειονοτήτων) αναφέρει ότι οι πολιτοφύλακες που περιπολούν κατά μήκος των συνόρων, οδηγούν με το ζόρι στον δρόμο της επιστροφής, τους παράτυπους μετανάστες στην Τουρκία.

Αυτό βεβαίως είναι παράνομο, δεδομένου ότι όλοι οι αλλοδαποί που φθάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση – νόμιμα ή παράνομα – έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για άσυλο, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης.

Τέλος, σύμφωνα με μαρτυρίες μελών της μεθοριακής αστυνομίας στο France 24, η συμπεριφορά αυτών των φασιστικών ομάδων απέναντι στους πρόσφυγες αλλάζει μόνο στην περίπτωση, που κάποιοι από αυτούς φανούν πρόθυμοι να πληρώσουν, αφού ορισμένοι μεταφέρουν αρκετά χρήματα μαζί τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης