Οι σαουδαραβικές αρχές δεν πρόκειται να εκδώσουν βίζες χατζήδων (προσκυνητών) φέτος σε ηλικιωμένους και έχοντες χρόνια προβλήματα υγείας μουσουλμάνους, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού MERS κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος στη Μέκκα, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα, 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σαουδική Αραβία από τον κορονοϊό, που προσομοιάζει στον φονικό ιό SARS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέτρο αυτό θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή από το επόμενο προσκύνημα στη Μέκκα τον Οκτώβριο και στα συναφή μικρότερα προσκυνήματα, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Χάλιντ αλ Μιργαλάνι με δηλώσεις του στη σαουδαραβική εφημερίδα «Άραμπ Νιουζ».

Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε εάν θα εφαρμοστεί όριο ηλικίας στην έκδοση βίζας, αλλά διευκρίνισε πως όσοι ηλικιωμένοι κρίνονται ιατρικώς ανίκανοι να ταξιδέψουν δεν πρόκειται να λάβουν άδειες εισόδου στη χώρα.

Εκατομμύρια μουσουλμάνοι συρρέουν κάθε χρόνο στους ιερούς τόπους της Σαουδικής Αραβίας για να τηρήσουν το έθιμο του Χατζ, σε μια από τις μεγαλύτερες συνάξεις πιστών παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης