Διέρρευσαν στο διαδίκτυο τρεις αδημοσίευτες ιστορίες του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ. Αιτία υπήρξε, όπως φαίνεται, μια ανεπίσημη έκδοση με τρία έργα του Aμερικανού συγγραφέα που πουλήθηκε στο eBay και της οποίας οι σελίδες στην συνέχεια σαρώθηκαν και ανέβηκαν πειρατικά στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει το BuzzFeed.

Στη συλλογή «Three Stories», η οποία δεν ήταν μέχρι σήμερα ευρέως γνωστή, περιλαμβάνονται τα έργα «The Ocean Full of Bowling Balls» («Ωκεανός γεμάτος μπάλες του μπόουλινγκ») -ένα είδος προοιμίου στον εμβληματικό «Φύλακα στη σίκαλη» (1951)-, «Paula» («Πάουλα») και «Birthday Boy» («Το αγόρι των γενεθλίων»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά φαίνεται ότι αρχικώς προήλθαν από φωτοαντίγραφα πρωτότυπων δοκιμίων του συγγραφέα που ως σήμερα διατηρούνταν σε βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων του Πρίνστον και του Τέξας, και που αργότερα κυκλοφόρησαν μέσω μιας ιδιωτικής έκδοσης περιορισμένων αντιτύπων ενός βιβλίου που τυπώθηκε στο Λονδίνο το 1999 χωρίς την έγκριση του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ.

Ο ιδιόρρυθμος συγγραφέας είχε δώσει μάλιστα ρητή εντολή οι συγκεκριμένες ιστορίες να μην εκδοθούν πριν από το 2060, εκτός των άλλων χρονοδιαγραμμάτων που έγιναν φέτος γνωστά.

Ο κριτικός Ντέιβιντ Λ. Ούλεν σε άρθρο του στους «Los Angeles Times» έγραψε ότι παλαιότερα είχε διαβάσει τις δύο από αυτές και επιβεβαίωσε ότι οι εκδοχές που διέρρευσαν στο διαδίκτυο είναι οι αυθεντικές. Τις ίδιες εγγυήσεις έδωσε και ο Κένεθ Σλαβένσκι, μελετητής του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ – ο οποίος, αν ζούσε σήμερα, θα ήταν μάλλον εξοργισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης