Τους έξι έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 8 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης – ώρα Ελλάδας τα νησιά Σάντα Κρουζ, στα Νησιά του Σολομώντα στον Ειρηνικό. Την πληροφορία πως οι νεκροί, μεταξύ των οποίων είναι και ένα δωδεκάχρονο αγόρι, από πέντε έφτασαν τους έξι μεταδίδει το Sky News.

Του ισχυρότατου επιφανειακού σεισμού επακολούθησε τσουνάμι ύψους 91 εκατοστών και 74 μετασεισμικές δονήσεις άνω των 5 μονάδων της κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώνεται ότι τσουνάμι προκάλεσε μόνο ο αρχικός σεισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων μέσων ενημέρωσης, το χωριό Venga (φωτογραφία άρθρου) καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ πολλά ακόμα έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές. 

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού των Νησιών του Σολομώντα, Gordon Darcy Lilo, ανακοίνωσε ότι έχουν υποστεί ζημιές από το τσουνάμι τέσσερα χωριά στα Νησιά Σάντα Κρουζ. «Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι 60 με 70 σπίτια έχουν καταστραφεί από τα κύματα του τσουνάμι» μεταδίδει ο απεσταλμένος του AFP.


(Δορυφορική εικόνα της NASA από το Vanikoro, στα νησιά Σάντα Κρουζ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Οι κάτοικοι των Σάντα Κρουζ απομακρύνονται με οποιοδήποτε μέσο από την ακτή, μετά την ειδοποίηση για τσουνάμι)

(Οι κάτοικοι των Σάντα Κρουζ απομακρύνονται με οποιοδήποτε μέσο από την ακτή, μετά την ειδοποίηση για τσουνάμι)

(Λίγα δευτερόλεπτα από το πέρασμα του τσουνάμι στο χωριό Luganville)

(Το τσουνάμι κατέστρεψε δεκάδες σπίτια)

(Το ρεπορτάζ του Sky News)

Διαβάστε επίσης Συνεχείς ισχυροί μετασεισμοί στον Ειρηνικό, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013, 18:50

Ισχυρός σεισμός 8R στα νησιά Σάντα Κρούζ – Τουλάχιστον πέντε νεκροί, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013, 03:35

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης