Για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνελήφθη την Πέμπτη ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Ροντρίγκο Ράτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματοςΉταν ο γενικός διευθυντής του Ταμείου από το 2004 έως το 2007. Η φορολογική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι και στο γραφείο του, και στη συνέχεια τον ανέκρινε, αλλά προς το παρόν δεν αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Ο Ροντρίγκο Ράτο φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η μία από τις έρευνες μάλιστα αφορά την παράνομη χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών για προσωπικά έξοδα, την εποχή που ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Bankia, την οποία χρειάστηκε να διασώσει το ισπανικό δημόσιο το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικαστική έρευνα στη Μαδρίτη για τον Ράτο είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά κορυφώθηκε με τη σύλληψή του το βράδυ της Πέμπτης. Στο στόχαστρό της βρίσκονται και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του, χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες, και φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, πως αφορά μεταξύ άλλων και την προέλευση τεράστιων ποσών που είχε πρόσφατα επαναπατρίσει από λογαριασμούς στην Ελβετία.

Ο Ράτο έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και ηγετικό στέλεχος του κόμματος του πρωθυπουργού Ραχόι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης