Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ, γιος του Μουαμάρ Καντάφι, προσήχθη σήμερα στο ποινικό δικαστήριο του Ζιντάν, με την κατηγορία της απόπειρας να έλθει σε παράνομη επικοινωνία με το εξωτερικό τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα δηλώσεις εκπροσώπου του γενικού εισαγγελέα Τάχα Μπαράα.

Ο γιος του Καντάφι κατηγορείται συγκεκριμένα ότι στις 7 Ιουνίου 2012 αντάλλαξε παρανόμως πληροφορίες με την αυστραλιανή δικηγόρο Μελίντα Τέιλορ, την οποία του είχε διορίσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), στο Ζιντάν, όπου και κρατείτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδα στελεχών του ΔΠΔ, μεταξύ αυτών και η Τέιλορ, είχε κρατηθεί από τις λιβυκές αρχές από την 7η Ιουνίου και για τρεις εβδομάδες, καθώς είχε κατηγορηθεί για ενέργειες εις βάρος «της εθνικής ασφάλειας» της Λιβύης.

Την δίκη δεν παρακολουθούν δημοσιογράφοι.

Η Λιβύη βρίσκεται εδώ και καιρό σε σύγκρουση με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ως προς το ποιος θα δικάσει τον μοναδικό από τους υιούς του Καντάφι ο οποίος κρατείται σε λιβυκό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Μπαράα πρόσθεσε ότι «η δίκη αναβλήθηκε για τις 2 Μαΐου του 2013».

Σύμφωνα τέλος με τον ίδιο τον γενικό εισαγγελέα, η έρευνα για τα αδικήματα τα οποία αφορούν εγκλήματα πολέμου έχει ολοκληρωθεί και ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ θα δικασθεί σε σχέση με αυτά σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης