Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με τη στάση της Άγκυρας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου. Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας».

«Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα. Με αυτή την αφορμή εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας», προσθέτει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Δείτε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του στα Αγγλικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τόνισε πως:

«Όλες οι χώρες πρέπει να σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο. Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαίτερα ευτυχείς. Εχουμε έναν γείτονα που πολλές φορές δεν αρέσκεται να σέβεται τα δικαιώματα μας».

«Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι όποιος έχει σχέδιο και στρατηγική, δεν αλλάζει θέσεις, διαπραγματεύεται με δημιουργικό τρόπο, τότε καταφέρνει να δημιουργεί ερείσματα και δυνατότητες να πετυχαίνει. Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει, αλλά αυτός που είναι καλός φύλακας δεν χρειάζεται να γαβγίζει. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ένας σταθερός πυλώνας στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προκαλώντας την αντίδραση της Άγκυρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αντίδραση της τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα με την Τουρκία, η οποία έστειλε ξανά στο σημείο των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Μπαρμπαρός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης