Επιστολή με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον ανώτατο αξιωματούχο των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, φέρεται να απέστειλε ο Πρίγκιπας Κάρολος, για το θέμα της παράνομης παγίδευσης αμπελοπουλιών εντός των βάσεων της Δεκέλειας.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο στην εφημερίδα «Daily Mail», η οποία ασχολείται εκτενώς με το θέμα κάνοντας λόγo για «βάρβαρη σφαγή αποδημητικών πουλιών», εντός των βρετανικών βάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάρολος στην επιστολή του, σύμφωνα με την «Daily Mail», καταδικάζει το φαινόμενο και αναφερόμενος στους παράνομους λαθροθήρες κάνει λόγο για σοβαρούς και οργανωμένους εγκληματίες.

Αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των διχτυών στα οποία πιάνονται τα πουλιά έχει αυξηθεί κατά 180% από το 2012 στο «έδαφος» των βρετανικών βάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γράφω με αφορμή τη θανάτωση αποδημητικών πτηνών που γίνεται σε βιομηχανική κλίμακα εντός της περιοχής των κυρίαρχων βρετανικών βάσεων της Δεκέλειας. Πρόκειται για εντυπωσιακό επίπεδο σφαγής και ελπίζω ότι η επιστολή θα αποτελέσει καταλύτη για να αλλάξει η κατάσταση» αναφέρει η επιστολή του Καρόλου.

Εκπρόσωπος των βάσεων ανέφερε στην εφημερίδα ότι τα δίχτυα θα αφαιρούνται πλέον προκειμένου να σταματήσει η σφαγή και η εισροή κερδών στις τσέπες οργανωμένων εγκληματιών.

Η «Daily Mail» επικαλείται δήλωση Κύπριου πολιτικού, ο οποίος διατηρώντας την ανωνυμία του δήλωσε ότι ελπίζει πως αυτή η παρέμβαση θα αποτελέσει καταλύτη έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε στον πρίγκιπα Κάρολο πως θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας χαρακτηρίζουν «υποκριτή» τον Κάρολο στον πίνακα σχολίων της διαδικτυακής έκδοσης, αφού, ως γνωστό, η βασιλική οικογένεια αρέσκεται στο κυνήγι.

Πηγή: philenews.com/ dailymail.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης