Όπως μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά το τηλεοπτικό δίκτυο του BBC, το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαίωσε ότι το μοιραίο αεροσκάφος της Air Algerie, στο οποίο επέβαιναν 116 άτομα, συντετρίβη σε ερημική περιοχή στα βόρεια του Μάλι.

Το συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου MD83 που αγνοείται από το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν «κοντά στα σύνορα της Μπουρκίνα Φάσο» και «το αεροσκάφος έχει αναγνωριστεί με σαφήνεια, παρά την κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται » ανέφερε επισήμως η Γαλλική Προεδρία προσθέτοντας ότι «γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα έχει σταλεί για να εξασφαλίσει το χώρο και να συλλέξει τα πρώτα κομμάτια των πληροφοριών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επίσης ανακοινώθηκε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ εκφράζει «στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων την αλληλεγγύη του».

Αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης διευκρίνησαν ότι στο σημείο της συντριβής θα μεταβεί γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα για να περιφρουρήσει το σημείο της συντριβής και να συλλέξει πληροφορίες για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η είδηση για το σημείο της συντριβής είχε αρχικά ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του Μάλι, Ιμπραΐμ Μπουμπακάρ Κεϊτά το βράδυ της Πέμπτης και επαληθεύτηκε αργότερα από αξιωματούχους της Μπουρκίνα Φάσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία δίχως τέλος
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 22:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης