Οι πυρκαγιές στο Φορτ ΜακΜάρεϊ επεκτείνονται «με πολύ λιγότερη ταχύτητα» σήμερα, δήλωσε η Ρέιτσελ Νότλεϊ, πρωθυπουργός της Αλμπέρτα, αναθεωρώντας προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τις κατεστραμμένες δασικές εκτάσεις σε 1.612 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ βραδύτερα από όσο φοβόμασταν» σήμερα, δήλωσε η Ρέιτσελ Νότλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η απομάκρυνση των 25.000 κατοίκων που είχαν εγκλωβισθεί βόρεια της πόλης ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επιβράδυνση της επέκτασης της πυρκαγιάς, οι εστίες βρίσκονται ακόμη σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα της επαρχίας του Σασκατσούαν.

Ο Τσαντ Μόρισον, διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Αλμπέρτα δήλωσε ότι «χάρις στη μητέρα φύση», με καιρικές συνθήκες περισσότερο ευνοϊκές και επίσης χάρις στις αδιάκοπη προσπάθεια όλων των πυροσβεστών, κατορθώσαμε να ανακόψουμε τους περισσότερους δρόμους της φωτιάς στο Φορτ ΜακΜάρεϊ».

Η απειλή απομακρύνθηκε, χωρίς να εξαλειφθεί, για τα ορυχεία της πετρελαιοφόρου άμμου βόρεια της πόλης.
«Η φωτιά απομακρύνθηκε» από τις εγκαταστάσεις του Νέξεν, του κινεζικού ομίλου CNOOC, με «μόνο μικρές ζημίες», διευκρίνισε ο Τσαντ Μόρισον. Οι φλόγες παρέμειναν σε απόσταση από τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου Suncor, όπως και από τις εγκαταστάσεις των Syncrude, Husky, Shell και ConocoPhillips.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυροσβεστική υπηρεσία υπλογίζει στις αυριανές βροχοπτώσεις και στους δυτικούς ανέμους για την απώθηση των πυρκαγιών προς ανατολάς και μακριά από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις τις προσεχείς ημέρες.

Συγχαίροντας όλες τις υπηρεσίες αρωγής η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα δήλωσε : «Κάνατε καταπληκτική δουλειά» για την απομάκρυνση 100.000 ανθρώπων από την πόλη και τα περίχωρά της. «Πρόκειται για θαύμα» το ότι αυτή η επιχείρηση εκκένωσης έγινε σε τόσο λίγο χρόνο, είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης