Αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των κυπριακών τραπεζών, που θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος του μήνα, εξέφρασε την Παρασκευή η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Μιλώντας στον απεσταλμένο του ΡΙΚ, στην Ουάσιγκτον, Πανικό Χατζηπαναγή, ενόψει της έναρξης της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας την Παρασκευή, η κα Γιωρκάτζη ανέφερε ότι αναμένει πως τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής θα είναι θετικά και ότι, αν παρουσιαστεί ο,τιδήποτε, θα είναι διαχειρίσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ότι, μετά την υπαγωγή των κυπριακών τραπεζών, στις αρχές Νοεμβρίου, στην ενιαία τραπεζική εποπτική αρχή, η προσοχή της Κεντρικής Τράπεζας θα στραφεί σε αλλά δυο κρίσιμα ζητήματα: Τα απαράδεκτα υψηλά επιτόκια και τις αναδιαρθρώσεις των δανείων, ώστε αυτά να καθίστανται βιώσιμα.

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος, στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ θα έχει συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομιών και του οικονομικού επιτελείου του Λευκού Οίκου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμπεριφέρθηκε με σωφροσύνη στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Κύπρου, δήλωσε στο ΡΙΚ ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του, Ντέιβιντ Λίπτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, κρίνοντας εκ των υστέρων και με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση σε μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, η αντιμετώπιση της Κύπρου από τους δανειστές της ήταν σκληρή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης