«Καμία επιθυμία δεν έχω να επιστρέψω στην πολιτική» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι είναι πιθανόν να… αναγκαστεί να το πράξει «από καθήκον» για το καλό και μόνο της Γαλλία, εφόσον δεν έχει άλλη επιλογή εξαιτίας της «κρισιμότητας» της κατάστασης.

Σε συνέντευξή του που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο στο περιοδικό «Valeurs Actuelles», ο Σαρκοζί δήλωσε: «Δυστυχώς, θα υπάρξει μία στιγμή που η ερώτηση δεν θα είναι πλέον “θέλετε;”, αλλά “έχετε άλλη επιλογή;”. Στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορώ να συνεχίσω να λέω στον εαυτό μου ότι είμαι ευτυχής πηγαίνοντας την κόρη μου στο σχολείο και δίνοντας διαλέξεις ανά τον κόσμο. Στην περίπτωση αυτή, ουσιαστικά, θα είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Όχι από επιθυμία αλλά από καθήκον. Μόνο και μόνο γιατί πρόκειται για την Γαλλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαρκοζί δηλώνει ότι δεν έχει καμία όρεξη να συγχρωτιστεί με τον πολιτικό κόσμο, διότι αυτό του προκαλεί «θανατηφόρα πλήξη». Όταν ρωτήθηκε εάν επιθυμεί να πάρει την εκδίκησή του, απάντησε: «Αυτό είναι ένα πολύ κακό συναίσθημα. Και, εξάλλου, για ποια εκδίκηση θα πρόκειται; Να αναλάβει κανείς την Γαλλία στην κατάσταση που θα την έχουν αφήσει οι Σοσιαλιστές… Ειλικρινά, λοιπόν, αν έχω ανάγκη να επιστρέψω; Ε, όχι».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης