Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν ύστερα από ισχυρή έκρηξη σε εμπορική περιοχή του Κάνσας στην πολιτεία του Μιζούρι στις Η.Π.Α., μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά νεκρούς και τρεις αγνοούμενους, ωστόσο εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε σε νεώτερες δηλώσεις του πως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποιος θάνατος, προσθέτοντας πως τουλάχιστον τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, φέροντας σοβαρά εγκαύματα στο σώμα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην «καρδιά» της πόλης σε μια περιοχή η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως «Country Club Plaza» και συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τη βόλτα τους με ψώνια. Από την ισχυρή έκρηξη, τμήμα ενός κτηρίου με δεκάδες καταστήματα μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα, την ίδια στιγμή που ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το Associated Press είχε μεταδώσει πως ο αριθμός των τραυματιών παρέμενε αδιευκρίνιστος, ωστόσο λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τρία νοσοκομεία της πόλης, εκ των οποίων αρκετοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη.

Τροχαίο προκάλεσε την έκρηξη

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν πως η έκρηξη οφείλεται σε πρόσκρουση αυτοκινήτου πάνω σε εγκατάσταση φυσικού αερίου δίπλα από εστιατόριο.

«Εκτιμούμε πως το τροχαίο δεν προκλήθηκε σκόπιμα», δήλωσε η Rhonda Flores, συμπληρώνοντας πως τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα κατέφθασαν για να παραλάβουν τραυματίες.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο δήμαρχος της πόλης, Sly James, εξήγησε πως οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ύστερα από επίπονη προσπάθεια, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που έκανε λόγο για διαρροή φυσικού αερίου. Όπως τόνισε γίνονται προσπάθειες να αποτραπούν νέες εκρήξεις μέσω της διακοπής της παροχής στο τοπικό δίκτυο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του εστιατορίου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη, είπε στους αστυνομικούς πως τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και να μην έχουν εμφανιστεί λόγω του σοκ που τους προκάλεσε το συμβάν.

Ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν τόσο εκκωφαντικός που έγινε αντιληπτός από κατοίκους οι οποίοι βρίσκονταν σε απόσταση αρκετών οικοδομικών τετραγώνων.

«Νόμιζα πως κάτι εξερράγη μέσα στο σπίτι μου», δήλωσε η Peggy Zilm, η οποία κατοικεί σε διαμέρισμα ενός συγκροτήματος πολυκατοικιών αρκετά μέτρα μακριά από τον τόπο της έκρηξης.

Το «Country Club Plaza» εγκαινιάστηκε το 1922 και εμφανίζει έντονα στοιχεία ισπανικής αρχιτεκτονικής. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εστιατόρια, διαμερίσματα, εμπορικό κέντρο και διοικητικά γραφεία.

Διαβάστε επίσης:
Η.Π.Α.: «Λαμπάδιασαν» εκατοντάδες οχήματα στην Ιντιάνα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013, 02:12
Τρόμος στη Βιρτζίνια από διαρροή υγραερίου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, 08:01

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης