Η ομάδα των G20, που συνεδριάζει χθες και σήμερα στο Μεξικό, είναι αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια κοινή συμφωνία για τα δημοσιονομικά προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε αξιωματούχος της G20.

«Ο χρόνος περνάει» και η απουσία μιας λύσης θα έχει αρνητική επίδραση στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών από τις 20 χώρες συναντιούνται στο Μεξικό. Το βασικό θέμα στην ατζέντα είναι το αμερικανικό fiscal cliff (δημοσιονομικός γκρεμός) ή ο συνδυασμός των περικοπών των δαπανών και της ετήσιας αύξησης των 500 δις δολαρίων στους φόρους που προγραμματίζονται για τις αρχές του επομένου έτους.

Οι οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι το fiscal cliff μπορεί να σύρει την αμερικανική οικονομία ξανά σε ύφεση, εάν οι Αρχές αποτύχουν να δράσουν, κάτι το οποίο θα είχε αρνητικές επιδράσεις παγκοσμίως.

Οι προεδρικές εκλογές έχουν επιβραδύνει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του θέματος, αν και υπάρχει ελπίδα πως ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο θα καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό πριν από το τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο χρόνος περνά, ο γκρεμός είναι όλο και πιο κοντά, αλλά όλοι είναι πεπεισμένοι ότι θα βρεθεί μια λύση» ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης