Σε ένοπλη οργάνωση είχε προσχωρήσει ένας άνδρας, που συνελήφθη την Τετάρτη σε δυτικό προάστιο του Παρισιού, από την αστυνομία στη Γαλλία, μετά τις επιθέσεις σε προάστια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Η είδηση της σύλληψης του ενόπλου έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξήρε την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών.

Πρόκειται για έναν 49χρονο άνδρα αλγερινής καταγωγής, γνωστό και μη εξαιρετέο στις γαλλικές αρχές, με διασυνδέσεις σε ισλαμικά δίκτυα. Ο Αμπντελακίμ Ντεκάρ, ευρύτερα γνωστός ως «Τούμι», θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και είχε στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας, όπου εκπαιδεύτηκε για «να εξαπολύσει πόλεμο κατά της Ακροδεξιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλεοπτικό κανάλι «BFMTV» μετέδωσε ότι οι γαλλικές αρχές έχουν στα χέρια τους μία μακροσκελή, παραληρηματική επιστολή του ένοπλου δράστη, όπου μεταξύ άλλων κάνει αναφορά στη Λιβύη και τη Συρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Parisien», πρόκειται για έναν άνδρα που κλεινόταν στον εαυτό του.

Ο Ντεκάρ είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση το 1994 για τη συμμετοχή του στην υπόθεση «Ρέι- Μοπέν», τη γαλλική εκδοχή «Μπόνι και Κλάιντ». Το 1998 αφέθηκε ελεύθερος και από τότε οι γαλλικές αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης