Ο βουλευτής Λυκ Καρβουνάς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος για τη “συλλογική διεύθυνση” του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα αναλάβει από τον Ιούλιο την ηγεσία, διαδεχόμενη τον παραιτηθέντα Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

«Θέλω να συμμετάσχω στη διεύθυνση του κόμματος, είμαι υποψήφιος για να συμμετέχω στη συλλογική διεύθυνση» είπε ο βουλευτής της περιφέρειας Βαλ-ντε-Μαρν και πρώην συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καρβουνάς, 46 ετών, τόνισε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της “συλλογικής” δράσης, προσθέτοντας: “Πρέπει να πάψουμε να έχουμε ατομικές φιλοδοξίες, πρέπει να προσελκύσουμε ξανά τον κόσμο με πραγματικές προτάσεις”. Ζήτησε επίσης να υπάρξουν “δυνατές φωνές της Αριστεράς” στο κοινοβούλιο απέναντι στη πλειοψηφία της “Δημοκρατίας Εμπρός”, του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

“Για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμείς οι Σοσιαλιστές μιλούσαμε μεταξύ μας”, συνέχισε, εξηγώντας ότι “όλοι” στο κόμμα ευθύνονται για την ευαίσθητη θέση στην οποία έχει βρεθεί αφού πλέον δεν διαθέτει παρά μόνο 31 βουλευτές.

Η “συλλογική διεύθυνση” θα συγκροτηθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις 8 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης