Η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι το 30% των προσφύγων που δηλώνουν ότι έχουν τη συριακή υπηκοότητα, δεν είναι από τη Συρία. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του την Παρασκευή εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της ευρωπαϊκής χώρας.

«Δεν πρόκειται για μια στατιστική, αλλά για μια εκτίμηση που βασίζεται σε όσα διαπιστώνουν οι κατά τόπους αρχές, ειδικά η αστυνομία και (…) η FRONTEX (ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης)» ανέφερε ο Τομπίας Πλάτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανακαλύπτουμε πλαστά συριακά διαβατήρια. Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες πολλοί (από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες) παριστάνουν ότι έρχονται από τη Συρία, αλλά δεν μιλούν ούτε μια λέξη αραβικά» τόνισε από τη μεριά του ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ροή αιτούντων άσυλο χωρίς προηγούμενο, ειδικά αφότου αποφάσισε να μην επιστρέφει τους πρόσφυγες στις χώρες πρώτης υποδοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία), όπως προβλέπει το κοινοτικό δίκαιο. Η Γερμανία αναμένει ότι εντός του 2015 θα έχει δεχτεί 1 εκατ. αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου. Το 2014 ο αντίστοιχος αριθμός διαμορφώθηκε κοντά στις 200.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης