Τα μέλη της επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψηφίζουν τροποποιήσεις στον προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Οι τελικοί υποψήφιοι για το Βραβείο Ζαχάρωφ, ανακοινώνονται και οι πολιτικές ομάδες προετοιμάζονται για την ολομέλεια στο Στρασβούργο, 5-7 Οκτωβρίου.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, η επιτροπή Προϋπολογισμού του ΕΚ, ψηφίζει τις τροπολογίες της στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 1016. Το ΕΚ έθεσε τις προτεραιότητές του για τον προϋπολογισμό, ήδη από τον Ιούλιο, ζητώντας αύξηση πόρων για ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και η αποκατάσταση των περικοπών στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Amin Al-Jefri, επισκεύθηκε τη Δευτέρα το ΕΚ και συζήτησε με την επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ την κατάσταση στην περιοχή.

Την ίδια μέρα, παρουσιάστηκαν  στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΕΚ, οι έξι τελικοί υποψήφιοι για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2015. Το Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το ΕΚ, για τιμήσει τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι πολιτικές ομάδες ετοιμάζονται για την ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας, στην οποία θα παρευρεθούν, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης
Με πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης