Η Δανία αποφάσισε να χορηγήσει επιπλέον 15,3 εκατομμύρια ευρώ σε οργανώσεις που βοηθούν τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας.

«Ανακοινώνω μια νέα συμβολή 15,3 εκατομμυρίων ευρώ από την πλευρά της Δανίας για τους Σύρους πρόσφυγες», δήλωσε ο Γενς Χάρλοφ στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο μιας διάσκεψης κατά των βασανιστηρίων και της απεριόριστης προσωρινής κράτησης που διεξάγεται στην ιορδανική ακτή στην Νεκρά Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα τρίτο του ποσού αυτού προορίζεται για τις δανέζικες μη κυβερνητικές οργανώσεις που χορηγούν βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες. Τα υπόλοιπα δύο τρίτα θα δοθούν σε διεθνείς οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες», διευκρίνισε.

Η Δανία έχει ήδη χορηγήσει 30,7 εκατομμύρια ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες, διευκρίνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η επιπρόσθετη βοήθεια των 15,3 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί «σε έναν μήνα».

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 800.000 παιδιά, έχουν καταφύγει στον Λίβανο, στην Ιορδανία και στην Τουρκία από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης της εξουσίας του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011 στην Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης