Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε το Σάββατο πως η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αναγνωρίσουν το δημοψήφισμα που οργανώνεται στην Κριμαία, το οποίο χαρακτήρισε «ψευδοδημοψήφισμα», διαβεβαιώνοντας πως, αν δεν υπάρξει «αποκλιμάκωση» στην Ουκρανία, η Ε.Ε. θα επιβάλει κυρώσεις τη Δευτέρα εναντίον της Ρωσίας.

«Υπάρχει ένα ψευδοδημοψήφισμα του πληθυσμού της Κριμαίας γιατί δεν είναι σύμφωνο με το εσωτερικό ουκρανικό δίκαιο και με το διεθνές δίκαιο» και «γι’ αυτό η Γαλλία, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα αναγνωρίσει την εγκυρότητα αυτού του ψευδοδημοψηφίσματος», διευκρίνισε ο Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθόρισε μία κλίμακα κυρώσεων» υπενθύμισε. «Θα γίνει λοιπόν χρήση, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, τη Δευτέρα, αυτών των κυρώσεων» απέναντι στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, εξηγώντας πως ορισμένες από αυτές αφορούν στην έκδοση θεωρήσεων διαβατηρίου (βίζα) και περιουσιακά στοιχεία.

«Εύχομαι να υπάρξει αποκλιμάκωση, να υπάρξει μια ομάδα επαφής που θα μπορέσει να βρει λύσεις στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» επέμεινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης