Ολονύκτιο θρίλερ για τον εντοπισμό του αεροσκάφους τύπου MD83 της Air Algerie το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Ουαγκαντούγκου τα ξημερώματα της Πέμπτης και κατέπεσε στο ανατολικό Μάλι. Αγνοείται η τύχη των 116 επιβατών του.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το αεροσκάφος να έχει εντοπιστεί στα μισά της απόστασης μεταξύ της πόλης Γκάο και Κιντάλ, σε μία άκρως δυσπρόσιτη περιοχή. «Γαλλικά αεροπορικά μαχητικά εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους Air Algerie που κατέπεσε στο Βόρειο Μάλι», ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα το αεροδρόμιο της Ουαγκαντούγκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες αναμένεται να επαληθευτούν επίσημα από την κυβέρνηση του Μάλι και της Γαλλίας.

Πρόκειται για το τρίτο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την τραγωδία που σμηειώθηκε στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας την Πέμπτη 17 Ιουλίου και τη συντριβή του αεροσκάφους της TransAsia Airways στο νησί Πενγκχού της Ταϊβάν την Τετάρτη 23 Ιουλίου.

Οι επιβάτες της πτήσης MD83

Όπως έγινε γνωστό, στο αγννούμενο αεροσκάφος επιβαίνουν συνολικά 116 άτομα, 110 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα.  Ανάμεσα στους επιβαίνοντες, αναφέρονται 51 γάλλοι, μια τετραμελής οικογένεια από τον Καναδά, δύο από το Βέλγιο, δύο από το Λουξεμβούργο, πέντε από το Καμερούν, τέσσερις από τη Γερμανία, ένας από τη Νιγηρία, οκτώ από τον Λίβανο, ένας από την Αίγυπτο, ένας από την Ουκρανία, ένας από την Ελβετία, επτά από την Αλγερία και 26 από την Μπουρκίνα Φάσο. Τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν ισπανοί υπήκοοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία δίχως τέλος
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 22:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης