Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας μπήκε η ιταλική θυγατρική της εταιρείας Google, που σχεδόν μονοπωλεί την αγορά στις λεγόμενες «μηχανές αναζήτησης» του Διαδικτύου, καθώς απέκρυψε από το ιταλικό Δημόσιο εισοδήματα ύψους 240 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2002-2006.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι οφειλές της Google Italia -σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτική καταβολή ΦΠΑ- αγγίζουν τα 96 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιταλικός Τύπος σημειώνει επίσης ότι έχει ξεκινήσει νέος φορολογικός έλεγχος εις βάρος της Google Italia για την περίοδο 2007-2011 και ότι οι εκτιμήσεις για τους φόρους που οφείλει η εταιρεία φθάνουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Διεξάγεται έρευνα, επισημαίνει η εφημερίδα «La Repubblica», για το σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα της τεχνολογίας και ειδικά του Διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, οι οποίες μπορεί να έχουν επωφεληθεί από τυχόν «κενά» της εσωτερικής και διεθνούς νομοθεσίας. Με την υπόθεση ασχολούνται η υπηρεσία είσπραξης φόρων Equitalia αλλά και η προεδρία της κυβέρνησης της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης