Πριν δύο ημέρες είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από το ακροδεξιό κόμμα ΜΗΡ. Χθες, ανακοινώνοντας την ίδρυση νέου κόμματος με τίτλο «του Καλού»- η πρώην υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Meral Akşener, υπαινίχθηκε πως θα είναι αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν, στις επόμενες εκλογές, το 2019.

Η Ακσενέρ υπέβαλε επίσημα στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, τον τίτλο του νέου κόμματος «Καλού» και όπως δήλωσε αργότερα σε συμπαθούντες οπαδούς της, είπε πως «η Τουρκία θα πάει καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ακσενέρ, μαζί με ομάδα συμπαθούντων βουλευτών, διεγράφησαν από το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, μετά από διαφωνία με τον αρχηγό του κόμματος Ντβλέτ Μαχτσελί, λόγω της συμφωνίας σε σειρά πολιτικών ζητημάτων με το κυβερνών κόμμα (του Ερντογάν) και κυρίως διαφωνώντας με την επέκταση των προεδρικών εξουσιών.

Τέσσερις βουλευτές από το ΜΗΡ και ένας από το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στο «Κόμμα του Καλού» από την πρώτη κιόλας ημέρα της ίδρυσής του, σχηματίζοντας έτσι κοινοβουλευτική ομάδα με πέντε έδρες στην Εθνοσυνέλευση.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Ακσενέρ, αν και η πλειοψηφία των βουλευτών του νέου κόμματος έχουν ακροδεξιά προέλευση, το «Κόμμα του Καλού» «στοχεύει σε κεντροδεξιούς, εθνικιστές και δημοκρατικούς ψηφοφόρους, μέσω πολιτικού προγράμματος που θα προσελκύει από διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του «Κόμματος του Καλού», έγινε από την Ακσενέρ στο δημοτικό πολιτιστικό κέντρο Ναζίμ Χικμέτ, επειδή πολλά ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα είχαν αρνηθεί να διαθέσουν τις αίθουσές τους στο νέο κόμμα.

Όταν οι οπαδοί της άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «και πρωθυπουργός η Μεράλ», εκείνη απάντησε: «Όχι πρωθυπουργός, αλλά πρόεδρος όπως μου ζητούν οι φίλοι μας».

Παρ΄όλο που εξήγγειλε πως θα συνεχίσει τον αγώνα εναντίον των «Γκιουλενιστών» μελών της οργάνωσης «FETÖ’», είπε ότι θα πρέπει να τερματισθεί ο διωγμός εναντίον των ΜΜΕ, τα οποία «θα πρέπει να λειτουργούν όχι κάτω από πίεση».

Πληροφορίες από «hurriyetdailynews.com»
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης