Ως πράξη «δικαιοσύνης για τις γενιές» περιέγραψε τις επιδόσεις της κυβέρνησής της στα θέματα προϋπολογισμού και δημιουργίας νέου χρέους η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, συγχαίροντας τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα σχέδια δαπανών που έχει καταρτίσει και απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις κατηγορίες ότι το κόμμα της έχει εμμονή με το χρέος.

Σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της στο Μούνστερ, η καγκελάριος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Οικονομικών Γενς Σπαν, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και εκλέγεται εκεί, ενώ θεωρείται ότι ανήκει στην πιο συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, όπως και ο κ. Σόιμπλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Γενς Σπαν γνωρίζει πόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λοιδορείται ως ο άνθρωπος που μπορεί να σκεφτεί μόνο τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» δήλωσε η Μέρκελ, για να προσθέσει ότι το χρέος αποτελεί βάρος για τις επόμενες γενιές. «Θα επρόκειτο για τη σημαντικότερη μορφή αδικίας, εάν παραδίδαμε ακόμη μεγαλύτερα βουνά χρέους, άρα είναι σωστή η δέσμευσή μας να μη δημιουργήσουμε νέο χρέος τα επόμενα τέσσερα χρόνια» τόνισε.

Το ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας αποτελεί κεντρικό σημείο τριβής κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) παραμένουν πιστοί στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) τάσσεται υπέρ μεγαλύτερων επενδύσεων στην παιδεία, σε έργα υποδομής και στην καινοτομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης