«Ο απώτερος αντικειμενικός στόχος αλλά και έμφαση είναι να προωθήσω και να υπερασπιστώ τα ρωσικά συμφέροντα και να προώθησω τις διμερείς σχέσεεις της χώρας με άλλα κράτη». Έτσι περιγράφεται το όραμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μέσα από προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Η διαφοροποίηση έγκειται ότι προηγούμενο προεδρικό διάταγμα που έδινε προτεραιότητα στις «πολυεθνικές επαφές και προγράμματα». Το διάταγμα επίσης δίνει έμφαση στη σημασία της απόκτησης του μέγιστου οφέλους από την χορήγηση διεθνούς βοήθειας από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτεραιότητα για την χορήγηση της βοήθειας, θα έχουν τα κράτη της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών (οι ομόσπονδες δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δηλαδή), αλλά και αυτόνομες περιοχές (όπως της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας), «με παλιούς ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία».

Ο Πούτιν προωθεί τη δημιουργία ζώνης στοιχήματος στην Κριμαία
Νομοσχέδιο που προώθησε στην Κρατική Δούμα, ο πρόεδρος Πούτιν, περιγράφει τις συνθήκες προκειμένου να δημιουργηθεί ζώνης στοιχήματος στην αυτόνομη περιοχή της Κριμαίας –την Πέμπτη στους κόλπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Βάσει του νομοσχεδίου, δεν πρόκειται να απαιτηθούν επιπλέον κονδύλια για τη ζώνη αυτή, ενώ η νέα κυβέρνηση της Κριμαίας θα επιλέξει την τοποθεσία και το μέγεθος της ζώνης των καζίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά είχε προταθεί να περιοριστούν οι ζώνες στοιχημάτων κοντά στα 5-άστερα ξενοδοχεία της Σεβαστούπολης. Ο ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όμως, Dmitry Kozak, πιστεύει ότι τα καζίνα θα πρέπει να δημιουργηθούν σε απομονωμένες περιοχές –όχι πυκνοκατοικημένες.

Ο Κόζακ υποστηρίζει πως τα στοιχήματα δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως κύριο έσοδο για την ανάπτυξη της Κριμαίας, αλλά θα ενταχθούν στο γενικότερο πρόγραμμα για τη δημιουργία στην Κριμαία ειδικής οικονομικής ζώνης.

Πηγή: Russia Today / Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης