Κορυφαίος Ρώσος βουλευτής αποκάλυψε ότι επεξεργάζεται νομοσχέδιο με το οποίο θα «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, στην περίπτωση επιβολής δυτικών οικονομικών «αντιποίνων».

Ο πρόεδρος της επιτροπής για τον συνταγματικό νόμο, της Ανω Δούμα, Andrey Klishas, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti» πως η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη νομοθετικά για να αντιμετωπίσει την απειλή των οικονομικών αντιποίνων από ξένες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που επεξεργάζονται μέλη της συνταγματικής ομοσπονδιακής επιτροπής, θα έχει το δικαίωμα ο πρόεδρος της Ρωσίας και η κυβέρνηση ακόμη και να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία ξένων εταιρειών που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες από χώρες που επιβάλλουν οικονομικά αντίποινα.

Η επεξεργασία του νομοσχέδιου αποτελεί άμεση απάντηση της ρωσικής κυβέρνησης στην απειλή από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές κυβερνήσεις για επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από τα γεγονότα στην Ουκρανία. «Όλα τα αντίποινα θα πρέπει να είναι αμοιβαία», δήλωσε ο Κλίσας κλείνοντας.

Πηγή: RT- RIA Novosti
Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης