Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, αποκατέστησε την ισορροπία στις διεθνείς σχέσεις.

Υποδεχόμενος μια αντιπροσωπεία ρώσων βουλευτών, ο Άσαντ δήλωσε ότι «η Ρωσία έχει αποκαταστήσει την ισορροπία στις διεθνείς σχέσεις έπειτα από μια μακροχρόνια ηγεμονία» των ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε τον ρόλο της Μόσχας «ουσιαστικό και ζωτικής σημασίας», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύρος πρόεδρος εξέφρασε επίσης «την εκτίμηση του συριακού λαού στις ρωσικές θέσεις».

Εξάλλου ο Άσαντ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ότι επιζητούν να «αποσταθεροποιήσουν τις χώρες η πολιτική των οποίων δεν συμφωνεί με τη δική τους».

Νέα επίθεση στα βορειοανατολικά με επτά νεκρούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός ξενοδοχείου στην κουρδική πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση σημειώθηκε εναντίον ενός ξενοδοχείου που χρησιμοποιούνταν ως βάση από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας «Ασαγίς», όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν οι νεκροί είναι μέλη της δύναμης αυτής.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι την επίθεση εξαπέλυσαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), το οποίο τις τελευταίες ημέρες εμπλέκεται σε μάχες εναντίον των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη.

Η Καμισλί είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιζίρε, την οποία το κόμμα Κουρδική Δημοκρατική Ένωση (PYD) και οι σύμμαχοί του ανακήρυξαν αυτόνομη τον Ιανουάριο. Το PYD και οι σύμμαχοί του ουσιαστικά κυβερνούν τις κουρδικές περιοχές στη βορειοανατολική Συρία μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του Άσαντ από την περιοχή, στα μέσα του 2012.

Οι Κούρδοι της Συρίας είχαν προσπαθήσει να μην εμπλακούν στη σύρραξη μεταξύ της κυβέρνησης και των εξεγερμένων μέχρις ότου άρχισαν να δέχονται επιθέσεις από τους τζιχαντιστές που διεκδικούν την ίδια περιοχή με εκείνους στα σύνορα με το Ιράκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης