Σαουδαραβικές δυνάμεις αντάλλαξαν την Τρίτη πυρά πυροβολικού και ρουκέτες με σιίτες αντάρτες Χούθι σε διάφορες περιοχές των συνόρων Σαουδικής Αραβίας – Υεμένης, σύμφωνα με κατοίκους και πηγές προσκείμενες στις φυλές. Εκρήξεις και σφοδρά πυρά ακούστηκαν στις περιοχές Σίντα και αλ Χισάμα, περιοχές της επαρχίας Σαάντα, όπως επίσης και κοντά στην πόλη Χάραντ, στη γειτονική επαρχία Χάτζα.

Την ίδια στιγμή, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησαν πτήσεις στην περιοχή, πρόσθεσαν κάτοικοι, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις μάχες εκεί τις χειρότερες των τελευταίων έξι ημερών όταν και ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού εννέα αραβικών κρατών με επικεφαλής το Ριάντ κατά των Χούθι της Υεμένης. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μασίρα των Χούθι μετέδωσε ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις στα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ρουκέτες (…) συνεχίζουν να πλήττουν στόχους στις περιοχές Σίντα και αλ Χισάμα στα σύνορα Υεμένης-Σαουδικής Αραβίας» ανέφερε.

Η ένταση στην περιοχή έχει κορυφωθεί μετά την αεροπορική επιδρομή στην οποία βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 40 άνθρωποι στον καταυλισμό Μάζρακ, όπου έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι του πολέμου των Χούθι με τις κυβερνητικές δυνάμεις, που κράτησε επί σειρά ετών.

Εξάλλου αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στο Άντεν, το τελευταίο προπύργιο του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι στο νότιο τμήμα της χώρας που ελέγχουν ακόμα δυνάμεις πιστές σε αυτόν, οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού των Χούθι και των συμμάχων τους από τη μια και οι επιδρομές των μαχητικών της συμμαχίας υπό σαουδαραβική ηγεσία εναντίον θέσεών τους από την άλλη είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 36 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης