Χωρίς επεισόδια εξελίχθηκαν, σήμερα στη Σόφια, το συλλαλητήριο και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας 4.000 μεταλλωρύχων και εργαζομένων στον ενεργειακό τομέα και στον οργανισμό σιδηροδρόμων, που ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον, με αφορμή τις εξελίξεις στη διαμόρφωση της νέας, μειωμένης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές.

Αφορμή για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Ντέλιαν Ντόμπρεφ, αναφορικά με τον ενδεχόμενο αποκλεισμό ορισμένων θερμοηλεκτρικών σταθμών από το ενεργειακό μείγμα ηλεκτροπαραγωγής που προσφέρεται στους Βούλγαρους καταναλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ότι η μείωση κατά 6% έως 7% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα επιβαρύνει αποκλειστικά τις τρεις εταιρείες διανομής ενέργειας, οι μεταλλωρύχοι ζήτησαν, σήμερα, να λάβουν μέρος στη διαμόρφωση της νέας κοστολόγησης εκπρόσωποι των συνδικάτων τους.

Επίσης, ζήτησαν η διαμόρφωση των νέων τιμών να γίνεται με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα πραγματικά έξοδα των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης