Απορρίφθηκε την Παρασκευή από την ισπανική Δικαιοσύνη η έφεση που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι της πριγκίπισσας της Ισπανίας Χριστίνας, να αποσυρθούν οι κατηγορίες που εμπλέκουν τη γαλαζοαίματη σε φορολογική απάτη. Ως αποτέλεσμα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση που έχει βλάψει σοβαρά την εικόνα της βασιλικής οικογένειας, θα συνεχιστεί. 

Η 50χρονη αδελφή του βασιλιά Φιλίππου ΣΤ΄είναι μία από τους 18 κατηγορούμενους στη δίκη έπειτα από εξαετή έρευνα στο Ίδρυμα Noos, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο διαχειρίζεται ο σύζυγός της Ινιάκι Ουρνταγκαρίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος της Χριστίνας έχουν απαγγελθεί δύο κατηγορίες για συνέργεια σε φορολογική απάτη και, αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών -τέσσερα χρόνια για κάθε κατηγορία.

Οι δικηγόροι της πριγκίπισσας ζήτησαν από τους δικαστές να αποσύρουν τις ποινικές κατηγορίες εναντίον της και ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες.

Ωστόσο, το δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, όπου διεξάγεται η δίκη, ανέφερε σε ανακοίνωση του πως διατηρεί τις κατηγορίες, οι οποίες στοιχειοθετήθηκαν από την οργάνωση κατά της διαφθοράς «Καθαρά Χέρια», που χρησιμοποίησε ένα ισπανικό νομικό εργαλείο γνωστό ως «κατηγορητήριο του λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια εποχή που πολλοί Ισπανοί βρίσκονται ακόμη αντιμέτωποι με την ανεργία ως αποτέλεσμα της σοβαρής οικονομικής ύφεσης, η υπόθεση ενισχύει την δημόσια οργή που έχει ξεσπάσει για σκάνδαλα διαφθοράς υψηλού επιπέδου σε επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους,

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να επανεμφανιστούν στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης