«Θα επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης, ως πρώτη δύναμη στη Βουλή και θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέττα.

«H άμεση επιστροφή στις κάλπες δεν είναι η προτιμητέα οδός. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορέσει να βοηθήσει το πολιτικό σύστημα να βρει τις καταλληλότερες λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Λέττα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος των «Δημοκρατικών» υπογράμμισε, επίσης, ότι «πρόκειται για μια ακραία πολιτική πραγματικότητα που η Ιταλία δεν έχει ξαναζήσει» και, προχωρώντας σε μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, θέλησε να τονίσει ότι «χρειάζεται ένας προβληματισμός που θα επικεντρωθεί στις συνέπειες της λιτότητας, που προκάλεσε εξέγερση του πολιτικού σώματος, και στην αξιοπιστία των πολιτικών».

Πάντως, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι άφησε να διαρρεύσει ότι «δεν θα κάνει δηλώσεις μέχρις ότου δεν έχει στα χέρια του τα τελικά αποτελέσματα και των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τον Νικόλα Φρατοιάννι, του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», μέλος της προοδευτικής συμμαχίας, «αν οι κεντροαριστερές δυνάμεις υπερισχύσουν στη Βουλή, θα πρέπει να προτείνουν τη δική τους πολιτική λύση για τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, κρίνουμε τις ιδέες χωρίς προκαταλήψεις και είναι σαφές ότι δεν μας αρέσει αυτός ο εκλογικός νόμος» δήλωσε, στο μεταξύ, στην εκπομπή «Οκτώ και μισή», της δημοσιογράφου Λίλλι Γκρούπερ, η υποψήφια βουλευτής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μάρτα Γκράντε.

Διαβάστε επίσης Mamma Mia – Θρίαμβος Γκρίλο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013, 22:10

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης