Ένας Γάλλος ιερέας απήχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε σε μια επικίνδυνη ζώνη στο βόρειο Καμερούν, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν απήχθη, ο Ζορζ Βαντενμποΐς, ιερέας της ενορίας Νγκουετσέουε, «βρισκόταν κοντά στην Κόζα, στο βορειότερο άκρο του Καμερούν, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την μεθόριο με την Νιγηρία», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ζώνη αυτή «είχε επισήμως εκδοθεί προειδοποίηση να αποφεύγεται λόγω του κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών και του κινδύνου απαγωγής», προσθέτει το υπουργείο.

«Διεξάγονται έρευνες για να επαληθευτούν οι συνθήκες της απαγωγής του και η ταυτότητα των απαγωγέων του. Εμείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με τις αρχές του Καμερούν για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωσή του», καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η απαγωγή του ιερέα έγινε στην περιοχή στην οποία επτά Γάλλοι μέλη της ίδιας οικογένειας είχαν απαχθεί τον Φεβρουάριο και αφέθηκαν ελεύθεροι στα τέλη του Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη για την απαγωγή τους είχε αναλάβει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία δρα στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, μια ζώνη που πλήττεται εδώ και πολλά χρόνια από επιθέσεις και δολοφονίες, για την καταστολή των οποίων έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας.

Οι απαγωγείς τους ζητούσαν κυρίως την απελευθέρωση μελών των οικογενειών τους που «βρίσκονται στην φυλακή στην Νιγηρία και στο Καμερούν».

Ο επίσημος αριθμός των Γάλλων που κρατούνται όμηροι σε όλο τον κόσμο ανέρχεται εφεξής σε οκτώ: τέσσερις δημοσιογράφοι που κρατούνται από τον Ιούνιο στην Συρία, ένας Γάλλος στην Νιγηρία από τον Δεκέμβριο του 2012, 2 Γάλλοι στο Σάχελ, ο ένας από τον Νοέμβριο του 2011 και ο άλλος από τον Νοέμβριο του 2012 και τελευταίος ο Γάλλος ιερέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης