Εννέα στρατιώτες της Υεμένης σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένοπλα μέλη φυλών κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο στην κεντρική επαρχία Μάρεμπ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δράστες φαίνεται ν’ ανήκουν σε συμμορίες που ευθύνονται για σειρά επιθέσεων κατά αγωγών πετρελαίου και βρίσκονται πίσω από δολιοφθορές σε δημόσια κτήρια, επισημαίνεται σε άρθρο του ιστοτόπου «Al Masdar Online», επικαλούμενο ισχυρισμούς κατοίκων της περιοχής.
Αξιωματούχος φυλής, τον οποίο επικαλείται από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν είναι οκτώ και διευκρίνισε ότι στο ελικόπτερο επέβαινε ο ταξίαρχος Χουσέιν αλ Μασάμπα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκρούσεις ξέσπασαν πρόσφατα ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και φυλές όσον αφορά στην επισκευή ενός πετρελαιαγωγού στην επαρχία Μάρεμπ. Μετά την έκρηξη σε αυτόν τον πετρελαιαγωγό την περασμένη εβδομάδα, μέλη φυλών εμποδίζουν οποιαδήποτε πρόσβαση στα συνεργεία επισκευής, εξήγησε ο αξιωματούχος φυλής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέλη φυλών στην Υεμένη εξαπολύουν συχνά επιθέσεις σε πετρελαιαγωγούς με στόχο την άσκηση πιέσεων στην κεντρική κυβέρνηση για να ανταποκριθεί σε αξιώσεις τους, όπως η απελευθέρωση συγγενικών τους προσώπων που κρατούνται.

Μέχρι στιγμής αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δεν έχουν σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάρριψη του στρατιωτικού ελικοπτέρου σημειώνεται την ώρα που οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν κλείσει τις πρεσβείες τους στην Υεμένη λόγω του φόβου που υπάρχει για τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ΗΠΑ κάλεσαν επίσης σήμερα τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την χώρα και άρχισαν να απομακρύνουν το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Οι ΗΠΑ «δείχνουν» την Υεμένη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013, 13:10

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης