Κυκλοφόρησε το λογοτεχνικό περιοδικό «Αντίποδες» (τεύχος 58, που εκδίδει ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης (ΕΑΠΣΜ) ανελλιπώς από το 1974. Η παρουσίαση έγινε στο ανακαινισμένο χολ του Παναρκαδικού Συλλόγου Μελβούρνης «Ο Κολοκοτρώνης», όπου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους επιτυχόντες του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2012.

Το φετινό τεύχος φιλοξενεί αφιέρωμα στη καλλιτέχνιδα Ανθή Σιδηροπούλου, για την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό στην Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος του Συνδέσμου, Καίτη Αλεξοπούλου, στον χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων: «Το λογοτεχνικό περιοδικό «Αντίποδες» εκδίδεται και κυκλοφορεί για τριάντα οκτώ συνεχή χρόνια και είναι χαρακτηριστικό σημείο της συνέχισης της πολιτισμικής εμφάνισης και δημιουργίας της παροικίας μας στην Αυστραλία. Η ιστορική διαδρομή του δικαιώνεται από τον χρόνο ως ένα βασικό βήμα του Ελληνισμού της Αυστραλίας.

Η συνέπεια στους σκοπούς του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου και o σεβασμός στην ποιότητα και τη διαχρονικότητα της ύλης του, του προσδίδουν ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα περιοδικά του είδους του στην οικουμενικότητα του ελληνισμού.

Κάθε χρόνο όταν εκδίδουμε το νέο περιοδικό τιμούμε και ένα πρόσωπο που ασχολείται έμπρακτα με την υποστήριξη και διάδοση της πολιτιστικής λογοτεχνικής μας ταυτότητας στην Αυστραλία και αυτή η αναγνώριση προβάλλεται στο περιοδικό «Αντίποδες». Το περιοδικό φέτος είναι αφιερωμένο στην καλλιτέχνιδα, Ανθή Σιδηροπούλου, για την προσφορά της στη συνέχιση και διεύρυνση του ελληνικού πολιτισμού στην παροικία μας, τη συμμετοχή της σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και την προσφορά στην ελληνική νεολαία με τη μουσική της και τα τραγούδια της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Μίτση Σκέντζου

Υ.Γ.:Η φωτογραφία είναι από προηγούμενη έκδοση του περιοδικού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης