Τέσσερις ένοπλοι και ένας κρατικός υπάλληλος έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη σε κυβερνητικό κτήριο στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας. Οι τέσσερις δράστες έριξαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν πάνω στην πρόσοψη του κτηρίου και πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο υπάλληλος και να τραυματιστούν τρία άτομα. Στη συνέχεια οι ένοπλοι έπεσαν νεκροί μετά από ανταλλαγή πυρών με τις κινεζικές Αρχές.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια στη Σιντζιάνγκ σε βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων και μέλη της εθνότητας των Χαν, που αποτελεί την πλειονότητα των κατοίκων της ασιατικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινεζική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τις ταραχές σε ισλαμιστές εξτρεμιστές, ωστόσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξόριστοι μειονοτικοί αντιτείνουν πως η οργή για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία το Πεκίνο και την καταστολή των θρησκευτικών και των πολιτιστικών δικαιωμάτων είναι η αιτία για τα επεισόδια. Η κυβέρνηση της Κίνας διαψεύδει πως καταστέλλει τα δικαιώματα των μειονοτικών στη Σιντζιάνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης