Εποικοδομητικές εισηγήσεις κατατέθηκαν από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη. Ταυτόχρονα καταγράφηκαν, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, και διαφωνίες, στις οποίες όμως απέφυγε να αναφερθεί.

Κατά τη διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε σήμερα, οι αρχηγοί των κομμάτων είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους όσον αφορά τη στρατηγική και τακτικές, με στόχο την κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και την επίτευξη, το συντομότερο δυνατόν, μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αναστασιάδης κατέγραψε με προσοχή τις απόψεις και τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, επαναλαμβάνοντας -όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- τη δέσμευσή του για επίτευξη μιας λύσης η οποία «θα βασίζεται στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και του Κοινού Ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014».

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσανατολίζεται στη σύσταση υποεπιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων, για σκοπούς κωδικοποίησης των θέσεων και προτάσεων που έχουν καταγραφεί, με στόχο την υποβοήθηση του έργου του, προς επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης