Νέα επίθεση από τον Λευκό Οίκο εναντίον των αμερικάνικων ΜΜΕ ότι έχουν προκατάληψη στην κάλυψη γεγονότων που έχουν σχέση με τη Ρωσία έγινε από τη βοηθό εκπρόσωπο Τύπου Huckabee Sanders. Η Sanders υπεραμύνθηκε τα πρόσφατα tweets του προέδρου Τραμπ εναντίον της τηλεπαρουσιάστριας του MSNBC, Mika Brzezinski.

Στην χθεσινή δημοσιογραφική ενημέρωση η βοηθός εκπρόσωπος Τύπου επικαλέσθηκε μελέτη του συντηρητικής απόκλισης Media Research Center (MRC), στην οποία στοιχειοθετείται πώς τα αμερικάνικα Μέσα ασχολούνται πέραν του δέοντος με την κάλυψη της υπόθεσης των σχέσεων του Τραμπ με τη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την μελέτη, το MRC επικαλείται τις μεταδόσεις 364 απογευματινών δελτίων ειδήσεων που ασχολήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους με την κάλυψη «της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικάνικες εκλογές».

«Αυτά λένε οι αριθμοί μάγκες και οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Τα Μέσα έδωσαν άλλες προτεραιότητες που δεν συμβαδίζουν με της υπόλοιπης Αμερικής» είπε η Sanders.

Η ίδια υπερασπίστηκε τα δύο tweets που είχε δημοσιεύσει το πρωί της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ και χαρακτήριζε την Joe Mika Brzezinski του MSNBC Morning “τρελή” και υποστήριζε πως «αιμορραγούσε για να κάνει ‘face-lift’, από τότε που ήταν στο εξοχικό της στη Φλόριντα, στις αρχές του χρόνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό δικαιολογεί και την άποψη του Patrick Armstrong, πρώην διπλωμάτη του Καναδά, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik δικαιολογεί την ερμηνεία Ρώσων αξιωματούχων, ότι ο αμερικάνικος Τύπος προωθεί προσπάθεια για την ανατροπή της ρωσικής κυβέρνησης. «Κάτι που είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί επιδίωξη της αμερικάνικης κυβέρνησης εδώ και χρόνια».

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης
Πηγή: rt.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης