Στην ακύρωση 700 πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων προχωρά σήμερα η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, στο πλαίσιο της νέας απεργίας που πραγματοποιεί το συνδικάτο των πιλότων.

Εξαιτίας της σημερινής απεργίας που προκήρυξε το συνδικάτο των πιλότων Cockpit, «η Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει 700 πτήσεις», δηλαδή το 50% των πτήσεων που προβλεπόταν να πραγματοποιηθούν αυτήν την ημέρα, επισήμανε η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 84.000 επιβάτες θα επηρεαστούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, διευκρίνισε.

Οι πτήσεις των θυγατρικών του ομίλου Lufthansa, της Germanwings, της Eurowings, της Swiss Air, της Austria Airlines, της Air Dolomiti και της Brussel Airlines δεν θα επηρεαστούν από την απεργία, την 14η αυτού του είδους από τον Απρίλιο του 2014.

Ανεξαρτήτως της απεργίας των χειριστών της, η Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει επιπλέον 90 πτήσεις εξαιτίας των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνδικάτο Cockpit έχει εμπλακεί εδώ και μήνες σε μια διένεξη με τη διεύθυνση της Lufthansa σχετικά με τα σχέδιά της να μεταβάλει τους όρους πρόωρης συνταξιοδότησης των χειριστών.

Σημειώνεται ότι το Cockpit, το οποίο εκπροσωπεί τους πιλότους της πολιτικής αεροπορίας, προκήρυξε και νέα απεργία στη Lufthansa για το Σάββατο, η οποία αφορά στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων καθώς και στις εμπορευματικές πτήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης