Ο δήμαρχος της Σταυρούπολης, μιας μεγάλης πόλης της νοτιοδυτικής Ρωσίας, ο οποίος έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για διαφθορά, υποστηρίζει ότι ομολόγησε την ενοχή του επειδή υποβλήθηκε σε βασανιστήρια.

Η Ίνα Ντενισόβα, η συνήγορος του δημάρχου Ιγκόρ Μπεστούτζι, διάβασε μια επιστολή του πελάτη της στην οποία αφηγείται πώς τον βασάνισαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν στις 2 Φεβρουαρίου προκειμένου να ομολογήσει ότι είχε επιχειρήσει να πάρει «μίζα» ύψους 50 εκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι, στο σβέρκο, κατόπιν μου έβαλαν μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι και την έκλεισαν σφιχτά.

Ύστερα με απείλησαν ότι θα μου κάνουν ηλεκτροσόκ, ότι θα με βιάσουν», γράφει ο δήμαρχος στην επιστολή που διάβασε η δικηγόρος σε δικαστήριο της πόλης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι συμφώνησε να υπογράψει την ομολογία του όταν οι αστυνομικοί απείλησαν ότι θα τα βάλουν με την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί, που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, απέρριψαν τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις «επινοήσεις». Ο Μπεστούτζι εξήγησε ότι μίλησε για τα βασανιστήρια στη συνήγορό του στις 19 Μαρτίου, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

Μέχρι τότε οι αρχές δεν του επέτρεπαν να συμβουλευτεί δικηγόρο.

Επιμέλεια Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης