Ο αριθμός των τρομοκρατικών ενεργειών σε διεθνές επίπεδο μειώθηκε και το 2015 και οι νεκροί από αυτές ήταν λιγότεροι, παρά τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι οποίες είχαν ευρεία κάλυψη στα ΜΜΕ, σύμφωνα με την ετήσια σχετική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Το ΙΚ παραμένει σημαντική απειλή και διέπραξε πολυαίμακτες τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία, στον Λίβανο και στην Τουρκία, πάντως σε διεθνές επίπεδο η βία αποκλιμακώθηκε σε χώρες όπως είναι το Πακιστάν, το Ιράκ και η Νιγηρία, αναφέρεται στην έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά μέσον όρο διαπράττονταν 981 «τρομοκρατικές ενέργειες» τον μήνα το 2015 οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 28.328 ανθρώπους.

«Ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατικών ενεργειών το 2015 μειώθηκε κατά 13% και ο αριθμός των νεκρών από αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες μειώθηκε κατά 14% σε σύγκριση με το 2014», σύμφωνα με την έκθεση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, η οποία εστάλη σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Πρόκειται για «την πρώτη μείωση του αριθμού των τρομοκρατικών ενεργειών που διαπράχθηκαν στον κόσμο από το 2012», αναφέρεται στην έκθεση της αμερικανικής διπλωματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, πίσω από το ενθαρρυντικό αυτό στοιχείο κρύβονται πιο σκοτεινές πραγματικότητες, όπως για παράδειγμα η μεγάλη αύξηση των επιθέσεων που καταγράφηκε στην Τουρκία, το Μπανγκλαντές, την Αίγυπτο, τη Συρία και τις Φιλιππίνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης