Χρειάστηκε να περάσουν 47 επτά ημέρες από την δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στο Μιζούρι και τις ταραχές που ακολούθησαν, πρωτού ο διοικητής της αστυνομίας του Φέργκιουσον να εμφανιστεί δημοσίως και να ζητήσει «συγγνώμη» από τους γονείς του αδικοχαμένου Αφροαμερικανού.

«Κανένας άνθρωπος που δεν έχει βιώσει τον χαμό ενός παιδιού δεν μπορεί να κατανοήσει τα συναισθήματά σας. Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη για το θάνατο του γιου σας. Επίσης ζητώ συγγνώμη για το γεγονός ότι χρειάστηκε πολλή ώρα για να πάρουμε τον Μάικλ από τον δρόμο» δήλωσε ο διοικητής Τόμας Τζάκσον απευθυνόμενος στους γονείς του νεκρού και συμπλήρωσε: «Στο χρόνο που μεσολάβησε, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά από τους ερευνητές που προσπαθούσαν να συλλέξουν στοιχεία και να αποκτήσουν μια αληθινή εικόνα για ό,τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Όμως η διαδικασία κράτησε πάρα πολύ και ζητώ συγγνώμη γι΄ αυτό», δήλωσε ο διοκητής σε βίντεο διάρκειας δυόμιση λεπτών που έδωσε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σορός του 18χρονου Μπράουν έμεινε στο δρόμο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μετά τους αλλεπάλληλους πυροβολισμούς που δέχθηκε από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον.

«Οφείλουμε να προστατεύουμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν»

Ο διοικητής Τζάκσον απευθύνθηκε και στους διαδηλωτές: «Θέλω να πω στους ειρηνικούς διαδηλωτές, που πιστεύουν ότι δεν έπραξα αρκετά για να προστατέψω το συνταγματικό δικαίωμά τους να διαδηλώσουν, ότι λυπάμαι γι αυτό. Η αστυνομία οφείλει να προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν. Αν κάποιος ασκεί ειρηνικά το δικαίωμά του να διαδηλώνει και είναι οργισμένος, ευθύνομαι εγώ και ζητώ συγγνώμη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζάκσον έκλεισε το μήνυμά του με ακόμη ένα συγγνώμη: «Είναι τιμή μου να υπηρετώ την πόλη του Φέργκιουσον και τους κατοίκους της. Επιθυμώ την συνεργασία μαζί σας για να λύσουμε τα προβλήματά μας. Και πάλι σητώ βαθύτατα συγγνώμη από την οικογένεια Μπράουν»

Σχολιάζοντας την απολογία του διοικητή, ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου δήλωσε ότι το μήνυμα έρχεται σε μια στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του έχει φτάσει σε μη αναστρέψιμο, χαμηλό σημείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης