Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 106 τραυματίστηκαν σήμερα έπειτα από μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ, μερικές ημέρες πριν από τις επαρχιακές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 20 Απριλίου, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας.

Η πόλη Τουζ Χουρμάτου (που βρίσκεται 175 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης) είναι η πλέον πληγείσα, καθώς τρεις επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκαν στις 08.00 τοπική ώρα προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 60. Δύο επιθέσεις έγιναν επίσης στη νότια πόλη Νασιρίγια, όπου 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλες επιθέσεις ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν στο Κιρκούκ (πόλη του Βορρά που διαφωνεί με τη γραμμή της Βαγδάτης και της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν), ενώ 23 τραυματίστηκαν στη Χίλα, νότια της πρωτεύουσας.

Τα νέα αυτά βίαια επεισόδια σημειώνονται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν σε 12 από τις 18 επαρχίες του Ιράκ. Η προεκλογική εκστρατεία σφραγίστηκε από επιδείνωση της βίας, καθώς σύμφωνα με ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας 14 υποψήφιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης