Η συριακή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε σήμερα νέες επιθέσεις στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ, στα νότια της Δαμασκού, όπως ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Από τον βομβαρδισμό που είχε σημειωθεί την Κυριακή στο Γιαρμούκ σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά σήμερα το απόγευμα οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβάρδισαν και πάλι τον καταυλισμό όπου διαμένουν 150.000 Παλαιστίνιοι. Την ίδια ώρα, σφοδρές συγκρούσεις και βομβαρδισμοί σημειώνονταν στο Ταμαντούν, μια κοντινή συνοικία, αλλά και σε άλλες φτωχογειτονιές στα νότια της πρωτεύουσας.

Νωρίτερα οι Σύροι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από Παλαιστίνιους μαχητές, κατάφεραν να εκδιώξουν από τον καταυλισμό άλλους Παλαιστίνιους που στηρίζουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που ζούσαν μέχρι τώρα στο Γιαρμούκ προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να περάσουν στο Λίβανο και πολλοί από αυτούς έχουν συγκεντρωθεί στη μεθοριακή διάβαση Μασνάα, στα ανατολικά της χώρας. Από το Σάββατο μέχρι την Δευτέρα περίπου 2.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη Συρία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου και την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες της Παλαιστίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης