Η δεξιά αντιπολίτευση, συνυπολογιζομένης και της λαϊκιστικής αντιμεταναστευτικής Δεξιάς, διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού συνασπισμού της απερχόμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου.

Το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου ηγείται η Έρνα Σόλμπεργκ και οι πιθανοί σύμμαχοί του, το Κόμμα Προόδου (FrP, λαϊκιστικό), καθώς και δύο μικρά κόμματα του κέντρου – οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι- συγκεντρώνουν συνολικά 52,7% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS Gallup την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ και οι σύμμαχοί του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κεντρώο Κόμμα, δεν συγκεντρώνουν συνολικά παρά μόνο το 41,1%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής είναι ουσιαστικά αμετάβλητα σε σχέση με εκείνα παρόμοιας δημοσκόπησης της 5ης Αυγούστου.

Εάν τα ποσοστά που καταγράφηκαν σε αυτήν τη δημοσκόπηση επιβεβαιωθούν στις κάλπες την 9η Σεπτεμβρίου, η Δεξιά θα αποκτήσει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, καταλαμβάνοντας 95 έδρες επί συνόλου 169.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.497 ανθρώπων από την 21η έως την 23η Αυγούστου.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης