Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν του έχει ζητηθεί να συναντηθεί με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στον προεκλογικό αγώνα του 2016.

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου έρχεται σε αντίθεση με αναφορά του «Politico», σύμφωνα με την οποία η νομική ομάδα του Τραμπ είναι πιθανό να ορίσει μία συνάντηση μαζί του. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν του έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν γνωρίζω. Κανείς δεν ζήτησε από εμένα να το πράξω. Δεν υπήρξε καμία συνωμοσία. Μπορώ να σας το πω αυτό. Όπως γνωρίζετε, γίνονται συναντήσεις στη Γερουσία, γίνονται ακροάσεις, ενώ κανένας δεν μας έχει ζητήσει να πάμε σε κάποια από αυτές. Δεν έχουν βρει κάτι που να οδηγεί σε συνωμοσία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Fox Business με τη Μαρία Μπαρτιρόμο.

Παράλληλα, ο Τραμπ τόνισε ότι δεν υπάρχει συναίνεση στο Κογκρέσο για το ζήτημα αυτό. «Είναι γεγονός ότι η άλλη πλευρά φτάνει στο σημείο να το παραδεχτεί. Εξέρχονται από τις ακροάσεις, είτε στη Γερουσία είτε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και διερωτώνται ”υπάρχει συνωμοσία;” Όλοι δείχνουν ότι δεν υπάρχει συνωμοσία» πρόσθεσε.

Συνεργάτες του Μιούλερ ανέκριναν τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ την περασμένη Δευτέρα στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, σύμφωνα με δήλωση μιας πηγής που είχε γνώση για την εξέλιξη αυτή στο CNN. Η εξέλιξη αυτή δημοσιοποιήθηκε από το «Politico».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους ανακρίθηκε από την ομάδα του Μιούλερ στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του.

Όπως ανέφερε μία άλλη πηγή στο CNN (αρχές Οκτωβρίου), υπάρχει η εκτίμηση ότι η ομάδα ερευνών του Μιούλερ θα έχει ολοκληρώσει τις ανακρίσεις με την πρώτη ομάδα αξιωματούχων του Λευκού Οίκου μέχρι το τέλος του μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης