Μία νέα θεωρία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την τύχη του δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αφορμή στάθηκαν οι ισχυρισμοί ενός πρώην πράκτορα της CIA, του Μπομπ Μπάερ ο οποίος διατείνεται πως ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε, αλλά αντίθετα διέφυγε στις Κανάριες Νήσους και από εκεί στη Νότια Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη νέα υπόθεση, ο Χίτλερ είχε προηγουμένως αναζητήσει καταφύγιο σε μοναστήρι στη Σάμο.

Βρετανικά μέσα, αναφέρουν ότι ο Χίτλερ σκηνοθέτησε τον θάνατό του, χρησιμοποιώντας το πτώμα ενός σωσία του. Οι ίδιες πηγές, επικαλούνται απόρρητα έγγραφα του FBI που καταδεικνύουν την πορεία του προς το ισπανικό νησί της Τενερίφης.

Στα έγγραφα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού δεν εντόπισαν στη Γερμανία τη σορό του Χίτλερ ούτε υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή που να επιβεβαιώνει ότι ο Χίλτερ πέθανε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ένα άψυχο σώμα που εικάζεται ότι ήταν του Χίτλερ εντοπίστηκε από τους Ρώσους, ωστόσο η σορός φαίνεται πως ήταν ενός άνδρα «δέκα εκατοστά πιο κοντού και με μικρότερο κεφάλι» από αυτό του Γερμανού δικτάτορα.

Μιλώντας στον ερευνητή Τζον Τσέντσικ, ένας Έλληνας οικοδόμος ισχυρίστηκε πως είχε δει τον Χίτλερ λίγες ημέρες από τον υποτιθέμενο θάνατό του.

«Το 1945 έχτιζα μία μυστική κατασκευή με στοές και διαμερίσματα μέσα σε ένα μοναστήρι στη Σάμο. Έπρεπε να κατασκευάσω μυστικά τούνελ και χώρους για τους Γερμανούς. (Ο Χίτλερ) βρισκόταν εκεί, δεν είχε μουστάκι. Ήταν Μάιος του 1945. Συνειδητοποίησα ότι ήταν ο Χίτλερ εξαιτίας του αεροπλάνου. Πήγα για δουλειά σε μία άλλη πόλη. Το πρώτο πράγμα που είδα στην πόλη ήταν ένα γερμανικό αεροπλάνο. Είχε προσγειωθεί σε ένα κτήμα όπου καλλιεργούνταν πατάτες. Ο παραγωγός μου είπε ότι ήταν πέντε άνθρωποι, όλοι Γερμανοί», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης