Για κακούργημα θα προσαχθούν αύριο στη Δικαιοσύνη τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν βοηθήσει την Γκου Καϊλάι, τη σύζυγο του πρώην ανώτερου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) Μπο Σιλάι, που παραδέχθηκε σήμερα στη δίκη της ότι ευθύνεται για τη δολοφονία ενός Βρετανού επιχειρηματία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα».

«Οι τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας φέρονται ότι είχαν χρησιμοποιήσει την επιρροή τους για να προστατεύσουν την Γκου και τον Μπο, ώστε να μην αντιμετωπίσουν έρευνα για φόνο στη μεγαλούπολη Τσονγκτσίνγκ. Θα προσαχθούν αύριο σε δικαστήριο στην πόλη Χεφέι» διευκρίνισε το πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη της Γκου, η οποία χαρακτηρίζεται η πιο λεπτή από πολιτικής άποψης τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ολοκληρώθηκε σήμερα έπειτα από μια διαδικασία που διήρκεσε μόλις επτά ώρες, αφού η σύζυγος του πρώην μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΚ δεν αμφισβήτησε τις κατηγορίες ότι δολοφόνησε έναν Βρετανό επιχειρηματία, τον Νιλ Χέιγουντ.

Η ανακοίνωση της απόφασης δεν καθορίστηκε πότε θα γίνει. Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστήριο ήταν δρακόντεια, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Παρακολουθήστε το σχετικό video

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Στο εδώλιο η σύζυγος πρώην ανώτατου Κινέζου αξιωματούχου
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012, 07:10

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης