Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (2011) ο πρόεδρος του Περού, Ολάντα Ουμάλα και θα έχει συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη στο Λευκό Οίκο.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών επ’ ευκαιρία ο Αμερικανός πρόεδρος θα θέσει στο επίκεντρο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε την πρόθεση να ενισχύσουμε τις υφιστάμενες σχέσεις μας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και να καταλάβουμε ότι αποτελεί κοινή ευθύνη», δήλωσε ο Ουμάλα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Ουάσινγκτον.

Η ατζέντα των συζητήσεων των δύο ηγετών περιλαμβάνει επίσης τη συνεργασία στον τομέα της επιστήμης, αφενός, και του περιβάλλοντος αφετέρου, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της αποψίλωσης των δασών.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Περού είναι μαζί με την Κολομβία, οι κορυφαίοι «παραγωγοί» κόκας, η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή κοκαΐνης, που είναι το πλέον διαδεδομένο ναρκωτικό στις ανεπτυγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης